Acupunctuur - wushudo

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wat bieden wij
Orthodoxe Tung stijl acupunctuur.

Deze 1500 jaar oude familiestijl kenmerkt zich door de holistische benadering van de mens.
De behandeling richt zich op de volgende aspecten:
het Fysieke
het Mentale
het Spirituele


Traditionele Chinese Geneeskunde Acupunctuur
Acupunctuur is een onderdeel van Traditionele Chinese Geneeskunde dat al duizenden jaren in China wordt gebruikt. Ook nu wordt het nog naast Westerse Geneeskunde gebruikt. Het is een systeem waarbij de volledige geschiedenis van de patient wordt besproken en de diagnose wordt gesteld door het kijken naar de tong en het voelen aan de pols door de therapeut om patronen van onbalans te ontdekken.
Na een uitvoerige diagnose wordt een behandelplan opgesteld en worden de punten gekozen die het het beste helpen bij de klacht om de symptomen te verminderen en om de balans te herstellen van het onderliggende probleem, waardoor de klacht veroorzaakt werd.

Het principe is tweeledig; het behandeld de symptomen (van pijn) en werkt aan de onbalans van de patients systeem waardoor er betere gezondheid ontstaat en minder kans dat het probleem weer terugkeert.
Behandelingen duren van 30 minuten- 1uur, afhankelijk van de te behandelen klacht en er worden alleen gesteriliseerde naalden gebruikt. De behandeling is veilig en over het algemeen zonder pijn, hoewel veel patienten pijn verwachten en blij verrast zijn als ze bijna niet voelen.
Een groot aantal ziekten kunnen worden behandeld door acupunctuur, waaronder; vermoeidheid, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen, vruchtbaarheids problemen, rugpijn, nerveuziteit, stress, asthma, migraine, sportletsels en voedsel intolleranties om er maar een paar te noemen.

Tung’s Orthodox Acupuncture
Tung’s Orthodox Acupuncture is gebaseerd op generaties van de Tung familie die de kennis doorgaven en werd verder ontwikkeld door de beroemde Chinese (山東省籍) acupuncturist, Master Tung (董景昌大師 1915 – 1975).
Het is een specialistische vorm van accupunctuur die zeer effectief medische klachten behandeld, met name spier skelet problemen en pijn
Er zijn tenminste 500 Tung’s unieke acupunctuur punten die allemaal hun basis vinden in anatomische en topografische concepten. De meeste van deze Tung's acupunctuurpunten zijn volkomen verschillend dan de gewone Chinese punten en deze Tung punten liggen meer op de extremiteiten dan op de torso van het lichaam. Tung's acupunctuur geniet enorm voor respect in het Chinese acupunctuur veld vanwege zijn eenvoud en effectiviteit van de behandelingen in alle belangrijke acupunctuur gebieden. Recent onderzoek van de Tung punten heeft laten zien dat er overeenkomsten zijn met de antieke Indische en Tibetaanse acupunctuur punten, met name bij de Tibetaanse micropunctuur punten. Door de grote effectiviteit van Tung's acupunctuur vinden de meeste acupuncturisten dat de andere vormen van Chinese acupunctuur niet zo effectief zijn dan Tung's acupunctuur.
Op dit moment zijn er slechts twee therapeuten in Nederland die correct getraind zijn in Tungs Acupunctuur door The Worlds Tung’s Acupuncture Association waarvan er een bij Serenita werkt.
Heb je vragen over deze dienst? Stuur een mail naar serenita@ziggo.nl en je krijgt snel antwoord.l


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu