Cranio Sacraalmassage - wushudo

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wat bieden wij

Cranio sacraal massage

Soort massage/intensiteit: extra soft – zeer diep ontspannend


Cranio sacraal massage: de uitvoering
De uitvoering, de handelingen, zijn bij Cranio sacraal massage volkomen gelijk aan de therapievorm. De handen van de masseur gaan via de voeten en de eerste vijf chakra’s naar het hoofd (van het sacrum naar het cranium), waar de handen vervolgens op specifieke plekken de schedel aanraakt, drie minuten lang. Gevolgd door drie minuten niet-aanraking, drie minuten NIETS. Het verschil met de therapievorm is dat de masseur niet uit zichzelf praat, niet ingaat op reacties, geen interventies pleegt, ook niet m.b.t. de ademhaling, en niet uit zichzelf interpretaties geeft. De kleding blijft aan. Om het gewenste effect te bereiken (de zeer diepe ontspanning) wordt deze massage uitsluitend als minimaal 60 minuten massage aangeboden.

Cranio Sacraal massage: de werking
Het aanraken van de voeten en chakra’s is in feite een voorbereiding, een soort warming up, voor het belangrijkste deel van de massage: het subtiele aanraken van de schedel. De specifieke plekken zijn die waar de stroom van het hersenvocht (hersenliquor) het best gemanipuleerd kan worden. Manipuleren in de positieve zin van het woord. Het hersenvocht wordt namelijk opgehoopt alsof iemand een dammetje in een beekje bouwt. Wanneer dan na drie minuten het dammetje wordt weg gehaald, stroomt het hersenvocht rijkelijk via het ruggenmerg het lichaam in en ‘masseert’ daar als het ware alle zenuwen die de nek en ruggenwervel verlaten: het toppunt van relaxatie. Als het om diepe ontspanning gaat, dan is er geen betere dan Cranio sacraal. De ontspanning gaat zó diep dat je na afloop zeker 10 minuten nodig hebt om ‘wakker’ te worden.’ Dat is ook de reden dat wij onze klanten na afloop van een Cranio sacraal massage bijna verplicht nog even laten zitten, wat water geven.

Cranio Sacraal massage: voor wie?

1. In evenwicht brengen van hormoonhuishouding
Bij een cranio-sacraal behandeling werkt de therapeut met zachte manuele technieken in op het cranio-sacraal systeem. Dit systeem loopt van de schedel tot aan het heiligbeen. De hypofyse ligt ook binnen dit systeem, namelijk in het wiggenbeen; een botje in het midden van onze schedel. De hypofyse is een klier die verantwoordelijk is voor het afscheiden van diverse hormonen. Doordat alle botten van de schedel met elkaar scharnieren en invloed uitoefenen op de hersenvliezen en het hersenvocht en vice versa, kan hier een disbalans ontstaan. Deze disbalans kan het goed functioneren van de hypofyse in de weg staan. Dit kan zich uiten in klachten als het premenstrueel syndroom, prikkelbaarheid en hoofdpijn. Cranio-sacraal therapie kan helpen om deze disbalans te herstellen.

2. Sneller herstel na ziekte of operatie
Een ziekte of een operatie heeft een grote impact op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Cranio-sacraal therapie helpt de ontvanger om beter naar zijn of haar lichaam te luisteren en te ontspannen na deze moeilijke periode. Maar dat niet alleen, er kunnen na een ziekte of een operatie ook gifstoffen in het lichaam achter zijn gebleven van medicijnen of anesthesie. Een cranio-sacraal behandeling stimuleert de afvoer van deze stoffen uit het lichaam, waardoor het herstel bevorderd wordt. Cranio-sacraal therapie is een op zichzelf staande behandelwijze.

3. Voor en na de bevalling
Cranio-sacraal behandelingen zijn ook zeer geschikt voor zwangere vrouwen. Het lichaam van de zwangere vrouw ondergaat in een relatief korte periode grote veranderingen. Het lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Dat betekent dat weefsels gaan uitrekken en botten iets verschuiven, vooral de bekken en het heiligbeen. Met cranio-sacraal behandelingen kan dit proces bevorderd worden. Ook pijntjes, zoals ischiaspijn, worden verminderd. Ook bij het herstel na de bevalling kan cranio-sacraal therapie ondersteuning bieden, zodat alle weefsels en botten weer terug op hun plaats komen. Het lichaam wordt op een zachte en vriendelijke manier aangespoord om te herstellen en te ontspannen. Ook op geestelijk vlak biedt het comfort en ontspanning, de massage wordt de eerste 3 maanden van de zwangerschap niet uitgevoerd! 

4. Optimaliseren mentale alertheid ouderen
Na ongeveer het 60ste levensjaar wordt er minder hersenvocht aangemaakt. De hersenen gaan hierdoor minder goed functioneren en schadelijke stoffen in de hersenen worden minder goed uit het lichaam weggevoerd. Dr. Upledger zegt: “Men gaat er ook steeds meer van uit dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen de aanwezigheid van metaalionen in het hersenweefsel en het ontwikkelen van dementie en de ziekte van Alzheimer.” Door met cranio-sacraal behandelingen de aanmaak van hersenvocht en de circulatie van hersenvocht te bevorderen, kunnen deze stoffen beter weggevoerd worden en wordt de gezondheid van het brein geoptimaliseerd. Dit kan mogelijk bescherming bieden tegen ziektes als Alzheimer, het vermindert concentratieproblemen en houdt ouderen alert.

Tijdens de massage kun je gemakkelijk zittende kleding dragen.
De massage wordt uitgevoerd door een mannelijke masseur.
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu